Örök gyerekeknek I.

Mielőtt bármi félreértés esnék a címet illetően, ez egy filmajánló lesz, pontosabban egy Laika stúdiós animációs filmről, a Kubo és a varázshúrokról ( Kubo and the two Strings) szeretnék áradozni.
Nem tudom más, hogy van vele, de én még felnőtt fejjel - na jó fiatal felnőtt, lehet ezért? -  is nagyon tudom értékelni a meséket, nemcsak azért, mert szimplán lenyűgöz az animációs technika, hanem azért is, mert kikapcsolnak. Másrészt azt vettem észre, hogy szembeállítva a felnőtteknek szóló hollywoodi szuperprodukciókkal, mostanában sokszor értelmesebb gyerekeknek szánt mesék jönnek ki, tisztelet a kivételnek.
http://collider.com/kubo-and-the-two-strings-poster-matt-ferguson/#vice-press

Ami különleges a Kubo-történetben, hogy egy meséhez képest nagyon is komoly kérdéskört jár körül, nem akarja úgymond "megvédeni" a gyerekeket a valóságtól, bár ez egy jó kis paradoxon, mivel pont egy mese képében teszi ezt.
 A Laika stúdió filmjeit amúgy is halálra dicsérik, és kezdem úgy érezni, hogy nem véletlen, annak ellenére, hogy eddig csak a Doboztrollokat láttam - amit szintén ajánlok ;) - tehát ezek után be kéne tábláznom magamnak valamikor a Coraline-t is.
Egy másik dolog, ami rávett arra, hogy megnézzem egy kis tájékozódás után az, az volt, hogy Japánban játszódik. Valamilyen titokzatos ok folytán imádom a japán kultúrát, nem is pont az animés és mangás részét, mint a legtöbben, hanem inkább a hiedelemvilágot. Szóval, ha hasonló cipőben jársz, mint én, itt a lehetőség, hogy kigyönyörködd magad és elgondolkozz azon, hogy meg kéne tanulnod origamizni.

Nagyon örülök, annak is, hogy pár éve sikerült kilépnem a Disney, Pixar és Dreamworks háromszögéből, és végre felfedeznem pár kisebb, de annál különlegesebb filmstúdiót, ezért is gondoltam azt, hogy ezeket az animációs filmeket, majd egyesével bemutatom ebben sorozatban.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések